Mediq zorgt voor haar patiënten

Mediq is een belangrijke speler in de internationale gezondheidszorg. Iedere dag rekenen miljoenen patiënten én de toegewijde professionals die voor hen zorgen op de levering van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen van Mediq. 

Mediq inqdo integration

Als betrouwbare partner van patiënten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars focust Mediq zich voortdurend op het verbeteren van de zorguitkomsten en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Mediq heeft leidende marktposities in dertien landen, met het hoofdkantoor gevestigd in Utrecht. Het bedrijf is opgericht in 1899 en heeft ongeveer 3.900 medewerkers.


De uitdaging

Mediq heeft een groot consolidatie-programma opgezet, zodat haar verschillende businessunits op een generieke manier kunnen werken. Om dit te faciliteren heeft Global IT van Mediq een nieuw applicatielandschap (‘Symphony’) neergezet, met een onder andere een complexe SAP-implementatie.


Mediq schakelde inQdo’s hulp in om alle interfaces tussen SAP en reeds bestaande en nieuwe applicaties (15 in totaal) te verzorgen, met behulp van een geavanceerde integratieoplossing.

De oplossing

Om de interfaces succesvol te kunnen verzorgen, heeft inQdo zich gefocust op drie speerpunten:

  • Inrichting Integration Competence Center: voor het grip houden op architectuur en het maken van duurzame keuzes.
  • Design & development: er zijn ongeveer 120 interfaces geïmplementeerd om onder andere patiëntdata veilig en gecontroleerd uit te wisselen.
  • Beheer: het inQdo Operations team voerde dagelijks beheer uit van het integratieplatform en informatiestromen over het platform.

Het resultaat

Mediq heeft in vier stappen haar verschillende businessunits succesvol aangesloten op hun globale infrastructuur, waarbij alle integratievraagstukken door inQdo zijn ontworpen, geïmplementeerd en beheerd.