De cloud journey van Hit Rail

Train on railways during nighttime 716834

Hit Rail werd in 1990 opgezet door tien nationale spoorwegbedrijven. Inmiddels is het eigendom van twaalf Europese spoorwegbedrijven. Hun diensten worden gebruikt door meer dan 50 bedrijven uit 22 verschillende landen. Hit Rail is verantwoordelijk voor het beheren van de internationale Hermes datacommunicatie-infrastructuur. Het is hun doel om de Europese spoorwegbedrijven te helpen bij het uitvoeren van internationale projecten op het gebied van datacommunicatie en informatietechnologie.

De uitdaging

Als onderdeel van een cloud-adoptiestrategie was Hit Rail bezig met het migreren van hun HEROS-applicatiestack, een middleware service die ondersteuning biedt voor standaard interoperabiliteit aan de Europese spoorwegindustrie, naar AWS.

 

De requirements waren duidelijk. De huidige activiteiten mochten niet worden onderbroken, bestaande beveiligingsoplossingen moesten opnieuw worden gebruikt en de cloud-native services en de cloudomgeving moesten veilig verbonden worden met hun HERMES-netwerk.

 

De oplossing

inQdo heeft het HEROS Common Interface (CI) platform en ondersteunende services gemigreerd van de oude on-premises omgeving naar een combinatie van Autoscaling Amazon EC2-instanties en RDS-databases. 

 

De bestaande hardware beveiligingsoplossingen zijn vervangen door AWS Marketplace alternatieven. Door verbinding te maken met het bestaande HERMES-netwerk via een Direct Connect link hebben we een veilig, schaalbaar cloud-native platform opgezet voor de gecombineerde HEROS services en toekomstige uitbreidingen van dit platform.

 

Het resultaat

Door het HEROS platform naar de AWS cloud te verplaatsen, kon Hit Rail hun diensten snel uitbreiden met een veilige en highly available infrastructuur.

Deze migratie heeft hen enorm geholpen om te reageren op en de vraag van klanten te verhogen wat betreft betrouwbaarheid en toegankelijkheid van hun applicaties en diensten. Samen met inQdo is een toekomstbestendig, volledig schaalbaar platform geïmplementeerd op AWS, met minimale downtime en impact op de beschikbaarheid van services.