Innovam centraal in mobiliteits branche

Innovam gelooft in een resultaatgerichte ontwikkeling van mensen om zo de mobiliteitsbranche kwalitatief te verbeteren, in beweging te brengen en te houden.

Newwoman wears yellow hard hat holding vehicle part 1108101

Innovam is dé opleider voor de mobiliteitsbranche. Innovam geeft advies en verzorgt trainingen op het gebied van:

  • (bedrijfs)auto- en tweewielertechniek
  • (after)sales
  • management en HRM


Daarnaast streeft Innovam ernaar dat beroepsonderwijs en arbeidsmarkt elkaar aanvullen en versterken. Kortom: Innovam helpt iedereen om het beste uit zichzelf en het bedrijf te halen, zodat de mobiliteitsbranche als geheel optimaal functioneert.

De uitdaging

Innovam had een applicatielandschap dat zwaar leunde op één ERP systeem, waar alle backoffice processen in werden beheerd. Aanpassingen op dit systeem waren kostbaar en tijdrovend.


Hierdoor werd Innovam als organisatie minder flexibel, en duurde het lang voordat veranderingen doorgevoerd konden worden. Dit terwijl de automotive branch juist veel meer flexibiliteit van Innovam ging vragen.

De oplossing

Innovam heeft inQdo gevraagd te helpen bij het implementeren en beheren van een integratieoplossing. Zodat Innovam kon groeien naar een best-of-breed applicatielandschap waarin zowel applicaties voor leerlingen als back-office applicaties voor administratief personeel een rol spelen.

  • On-premise installatie en beheer van integratieplatform (webMethods) om een eerste stap in een best-of-breed scenario te zetten
  • Transitie van on-premise naar cloud van het integratieplatform om een volgende stap in flexibiliteit te bieden
  • Beheer: dagelijks beheer van het integratieplatform en informatiestromen over het platform, wordt door het inQdo Operations team uitgevoerd

Het resultaat

Innovam kan nu gemakkelijk applicaties toevoegen of uitfaseren binnen haar applicatielandschap. Zie het als een ‘lego’ blokkendoos met applicaties die gemakkelijk in en uit elkaar geklikt kunnen worden.


Hierdoor kan zij gemakkelijker aan de vraag vanuit de mobiliteitsmarkt voldoen, en heeft dat een positief effect op de lange termijn voor Innovam.