Samen sparren op hetzelfde niveau voor meer efficiëntie

Wat begon met netwerkborrels in Las Vegas, eindigde in een jarenlange samenwerking. 

23 G Michiel Schipper

Digitaal bureau 23G en AWS-partners inQdo en Trend Micro hebben aan een half woord genoeg. Het Rotterdamse 23G bedenkt, bouwt en beheert websites en apps en creëert bedrijfsoplossende software.

 

Zo zijn de bedrijven samen verantwoordelijk voor het volledige intranet van het Erasmus MC en werken ze voor grote internationale bedrijven als TUI en MasterCard. Het werk bij 23G begon zulke complexe vormen aan te nemen dat ze een ‘grote jongen’ nodig hadden, een bedrijf gespecialiseerd in alle AWS-diensten zoals hosting en veiligheid. Het werden oude bekenden: inQdo en Trend Micro.

 

Met creativiteit en strategie overtuigen en projecten binnenhalen, dat is wat Michiel Schipper (37) doet bij 23G. Het digitale bureau bestaat sinds 2006, werd opgericht door Chris Jansen en heeft inmiddels vestigingen in Rotterdam, Londen, New York en Las Vegas. Voor het bedrijfsmotto hebben ze een eigen hashtag: #kangewoon, want bij 23G kan (bijna) alles en is niets te gek. Michiel: ,,Dankzij die mentaliteit zijn we niet alleen gegroeid, maar ook serieuzer geworden. We zijn ISO-gecertificeerd, NEN-gecertificeerd en een Laravel certified company, dat opent veel deuren en geeft vertrouwen aan onze klanten.”

 

Wat kenmerkt 23G als bedrijf?

“Voor ons is ‘nee’ geen optie. Soms denken mensen dat iets onmogelijk is, wij gaan graag door tot we alles begrijpen en voor elkaar krijgen. We vinden wat we doen oprecht geweldig en werken alleen met klanten die goed bij ons passen. De juiste match werkt het beste voor iedereen. We zijn heel transparant; als we met je aan de slag gaan, krijgt je de sleutel van ons kantoor. Als opdrachtgever schakel je direct met ons hele team zonder tussenlagen.”

 

Kun je een recent project noemen waar je aan hebt gewerkt?

“Voor de New Yorkse startup Nines hebben we een digitaal platform van A tot Z ontwikkeld waarmee Property Managers – beheerders van landgoederen van welvarende families – al het huishoudelijk personeel kunnen aansturen. Dit ging tot voor kort allemaal analoog met briefjes en PDFs, nu staat alle kennis digitaal, beveiligd en wel. Zo is in een oogopslag duidelijk waar alle boten en auto’s zich bevinden en kan ervoor worden gezorgd dat bij een ski-trip naar Aspen de juiste kussens en bloemen in het chalet klaarstaan en de luchtvochtigheid naar wens is.”

 

Hoe kwam jullie samenwerking met inQdo en Trend Micro tot stand?

“Dat begon in Las Vegas, bij de jaarlijkse beurs re:Invent van AWS. Daar ontmoetten we inQdo en Trend Micro, als Nederlanders onder elkaar besloten we samen Benelux Drinks naar een hoger niveau te tillen: een netwerkborrel speciaal voor AWS-partners uit België, Nederland en Luxemburg. Bitterballen, pubquizzen en verhalen uitwisselen, dat doen we nu al jaren, en vanuit dat contact ontstond de samenwerking. inQdo hielp ons om een efficiëntieslag te maken en adviseerde hoe we AWS zo goed mogelijk kunnen inzetten.”
 

'inQdo kent allerlei trucs om dit zo efficiënt mogelijk te houden en kosten te besparen'

Michiel Schipper


“Bij Trend Micro kunnen we altijd terecht voor advies over veiligheid. Zeker omdat we voor ziekenhuizen en farmaceuten werken, is het heel belangrijk dat we in hen een sparringpartner hebben die met ons meedenkt. Voor Erasmus MC hebben wij een flink aantal AWS Diensten omdat alles 24/7 moet draaien, inQdo kent allerlei trucs om dit zo efficiënt mogelijk te houden en kosten te besparen. Het kan zoveel slimmer dan steeds maar servers erbij zetten, dankzij inQdo gebruiken we de diensten van AWS steeds beter. We werken heel nauw met ze samen, zo zitten ze wekelijks bij ons op kantoor en schakelen zij echt op projectniveau met ons mee. Zelf zijn we ook AWS-partner, maar inQdo is er echt in gespecialiseerd. Dat maakt dat wij onze tijd kunnen gebruiken voor waar wij het beste in zijn: digitale producten ontwikkelen. ”
 

 

In welk project komen jullie expertises goed samen?

“In de digitale transformatie die we hebben verzorgd voor een recyclingbedrijf in metaal. We hebben bedrijfsoplossende software voor hen ontwikkeld om het oorspronkelijk volledig analoge proces van afval- en metaalverwerking digitaal te maken. De weegbruggen bijvoorbeeld: voorheen werd het gewicht op een briefje geschreven, nu zijn de weegschalen gekoppeld aan de cloud. Het hele systeem van deze klant hangt nu in de cloud, dat is uniek in die branche. inQdo is hier nauw bij betrokken geweest en heeft ons geholpen de juiste keuzes te maken. Niet alleen in code, maar ook qua servers en het schaalbaar maken van het systeem zodat we het ook voor andere klanten kunnen (her)gebruiken.”